A Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézet 17 éve működik a XVII. kerületben, jelenleg Rákosmente egyik legnagyobb és legkorszerűbb kisállatkórháza. Az intézet vezetőjével, dr. Nagy Gábor állatorvossal munkájáról, a kórházi életről és a különleges esetekről beszélgettünk.

Minek köszönhető, hogy Budapest legnagyobb állatmenhelye, a Noé Állatotthon önökre bízta beteg állatainak állatorvosi ellátását?

Feltehetően annak, hogy komoly, mintegy 17 éves tapasztalattal rendelkező kisállatkórház vagyunk, amely folyamatosan fejleszt és korszerű műszerekkel dolgozik. Ezek mind számítottak, amikor ránk esett a választásuk, na és az, hogy saját laborral rendelkezünk, így helyben tudjuk elemezni a mintákat, gyorsabban megvannak a rutinvizsgálatok eredményei. Az egész napos – reggel nyolctól este fél nyolcig tartó – nyitva tartás is nagy előnyünk, akárcsak az, hogy többek között csontsebészettel is foglalkozunk, amit az állatorvosi rendelőknek csak nagyon kis hányada mondhat el magáról. Büszkék vagyunk arra, hogy a Noé Állatotthonon kívül még a Spánielmentők és a Rágcsálómentők is minket választottak együttműködő partnernek.

Hányan dolgoznak a kórházban, és milyen speciális esetekhez hívták már a csapatot?

Három állatorvos és két asszisztens dolgozik nálunk, az utóbbi időkben nagy port kavart két esetnél is a mi kollégáink siettek az állatok segítségére. Az egyik a kerületben tartott kutyaviadal során megsérült kutya ellátása volt, a másik pedig az embertelen körülmények között tartott bulldogok esete. Ilyenkor munkatársaim nemcsak állatorvosi feladataikat végzik el, hanem a kamerák kereszttüzében is állnak, elmondják az esettel kapcsolatos szakmai véleményüket a sajtó képviselőinek. A balesetes kutyák ellátása speciális feladat, megfelelő műszerezettséget és tapasztalatot igényel, nálunk szerencsére egyikből sincs hiány.

Felsorolná azokat a szolgáltatásaikat, melyek öregbítik a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézet hírnevét?

Nagyon jó a sebészetünk és a diagnosztikánk, ezeken kívül pedig nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy csak olyan normál és gyógytápokat lehessen nálunk megvásárolni, melyek ún. szuper prémium kategóriájúak. Mivel a megfelelő eleség kiválasztása egyfajta terápiás eszköz is, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű. Nem kell külön állatpatikát felkeresnie a gazdinak ahhoz sem, hogy a szükséges gyógyszereket beszerezze kedvencének, hiszen nálunk hozzájuthat. Sőt, a rendelőben nemcsak gyógyulni tudnak a kutyák, hanem szépülni is, kutyakozmetikánkban ugyanis lehetőségük van erre.

Cikk a Napi Gazdaság weboldalán