Hidroterápia

Mi a hidroterápia?

A hidroterápia során felhasználjuk a víz fizikai tulajdonságait (felhajtóerő, hidrosztatikai nyomás, víz ellenállás, hőmérséklet), segítségükkel végezzük gyógyító tevékenységünket. A kezelést csak olyan állatoknál tudjuk sikeresen alkalmazni, amelyek nem félnek a víztől.

Mikor javasolt a hidroterápia?

 • Műtétre való felkészítés, illetve operáció utáni rehabilitáció. (A vízben történő terápia során az ízületekre ható terhelés csökken, így könnyebben és gyorsabban tudjuk fejleszteni az érintett végtag izomzatát, illetve növelni az ízületek mozgásának terjedelmét, valamint elősegítjük a lágy szövetek, és az idegpályák regenerálódását.)
 • Az idegrendszert érintő megbetegségben szenvedőknek is javasolt kiegészítő terápiás lehetőség a felgyógyulás bizonyos szakaszaiban.
 • Csontsebészeti beavatkozások után gyorsabb felépülés várható (pl. kereszteződő szalag szakadás, térdkalács ficam, porcleválás, törések, traumák).
 • Túlsúlyos kutyáknak ajánlott kímélő módszer, hiszen az ízületeiknek nem kell a felesleges testsúly okozta többletterheléssel megküzdeniük, játékosan, jó hangulatban tudják lemozogni a felesleges kilókat.
 • Egészséges pácienseknek remek edzésforma a felesleges energia levezetésére. (Aktív kutyusoknak izgalmas, élvezetes testi-lelki tréning. A különböző játékos feladatok a koncentráció javítását és a pozitív mentális fejlődést szolgálják.)
Kiss Gabriella fizioterapeuta, a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság tagja

Mire jó a hidroterápia?

 • Alkalmas módszer a páciens fájdalmának csökkentésére, a végtagok könnyedebb átmozgatására, az izommerevség oldására.
 • Az érintett végtag izomzatának erősítésére és az ízületek átmozgatására azok terhelése nélkül.
 • A vérkeringés serkentésére, ezáltal gyorsítjuk a felgyógyulást.
 • Degeneratív folyamatok lassítására.
 • Mentális tréningre, stressz oldásra, közérzet-, és életminőség javítására.

Hogyan kezelünk?

A hidroterápia a fizioterápia egyik módszere, ezért a kezelés általános szabályai itt is érvényesülnek:

 1. Miután az állatorvos felállítja a korrekt diagnózist vagy elvégzi a szükséges beavatkozást, következhet a fizioterápia!
 2. Telefonos vagy személyes időpont egyeztetés után az első kezelés alkalmával, állapotfelmérést végzünk, majd kiválasztjuk és elkezdjük a megfelelő terápiát.
 3. Minden esetben egyedi fizioterápiás tervet készítünk kedvence igényeinek megfelelően az alapbetegség, általános állapot, életkor, erőnlét, egyedi jellemzők figyelembevételével.
 4. A további találkozások mennyiségét és gyakoriságát az egyedileg kialakított kezelési terv és az állapot változása együttesen határozzák meg.

Fontos információk a hidroterápiás kezelésekről:

 • A fertőzésveszély csökkentése érdekében a kezelés előtt és után is megfürdetjük az állatot.
 • A foglalkozás kb. 20 percig tart, ezután alaposan megszárítjuk kedvencét, így a kezelt állat alkalmanként kb. 45 percet tölt nálunk.
 • A kutyusunkat néhány órával a kezelés előtt már ne etessük.
 • Győződjünk meg róla, hogy a terápia megkezdése előtt volt vizelet-, és bélsárürítés.
 • Minden találkozáskor alaposan megvizsgáljuk, hogy kedvencének nincs-e bármilyen fertőző betegsége (pl. fül-, szem-, vagy bőrgyulladás). Ilyen esetekben a kezelést akkor tudjuk folytatni, amennyiben az állat meggyógyult.

Hidroterápia képek

Árak

Az árak tájékoztató jellegűek, a Magyar Állatorvosi Kamara ajánlott minimum árain alapulnak, a felhasznált segédanyagok árát nem tartalmazzák!

 

Megnevezés Ár
hidroterápia, bemelegítő masszázs, terápiás kezelés 60 perc/alkalom 5 500,-
hidroterápiás bérlet, 10 alkalom, a 11. alkalom ingyenes 55 000,-
x

Az adatai Védeleme számunkra fontosak!

2018. május 25-től kezdődően igazodunk az Európai Unió új Általános Adatvédelmi Előírásához (General Data Protection Regulation, GDPR). Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat, mely így bővebb tájékoztatást nyújt Önnek, hogy a kisallatkorhaz.hu , hogyan védi adataidat, és arról is, hogy hogyan élhetsz az adataidhoz fűződő jogaival. Kattints a lenti hivatkozásra a frissített Adatvédelmi szabályzat elolvasásához.

Adatkezelési tájékoztató

Szeretnénk megkérni Önt, amennyiben továbbra is szeretne tőlünk, a kisallatkorhaz.hu oldallal kapcsolatos akcióinkról,híreinkről,újdonságainkról, az Önnek készült személyes ajánlatainkról hírleveleket kapni, ezt írásban is erősítse meg az alábbi linken

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ Adatvédelmi beállítások