Ultrahang

A belgyógyászatban az egyik legfontosabb és leggyorsabb diagnosztikai eszköz az ultrahang. A képalkotó diagnosztikai módszerek között az ultrahang (UH) vizsgálat a legáltalánosabban alkalmazott módszer, amely nem jár semmilyen káros hatással és abszolút fájdalommentes. Az UH diagnosztikának köszönhetően nagyobb eséllyel és korábban diagnosztizálhatók a szervek rendellenes elváltozásai, így számos betegség és orvosi beavatkozások előzhető meg. Az UH segítségével legjobban vizsgálható szervek és területek a nyak és nyaki erek, pajzsmirigy, emlő és hónalj, hasi- és kismedence szervei, végtagi artériák és vénák, lágyrészek.

Mire használhatjuk az ultrahangot?

Az UH segítségével a belső szervek alakja, nagysága, szerkezete láthatóvá válik, így a kóros eltérések nagy biztonsággal megállapíthatóak. A szív vizsgálatához is nagyon hasznos eszköz. A szív falának megvastagodása, a kamrák és pitvarok megnagyobbodása, illetve a szívbillentyűk működése is jól vizsgálható ezzel a módszerrel. Az állatorvos kezében az ultrahang ma is a legfontosabb eszköz a vemhesség megállapításában, a magzatok számának meghatározásában.

Milyen egyéb vizsgálatokra, beavatkozásokra használható az ultrahang?

Rendelőintézetünk által végzett hasi UH vizsgálatok például: lépdaganat, hasűri daganatok, ileus, subileus diagnosztika, hasvízkór, prostata, húgykő, vesekő, idegentest, hasi tályog. Az UH vezérelte punctióval hasűri szabad tartalom, vizelet nyerhető, az elváltozott területből vagy szervből a vizsgálat során biopsziás minta vehető.

Ártalmas az UH vizsgálat?

Sokan aggódnak azon, hogy az UH vizsgálat károsítja-e a kiskutyát. A szakirodalmak alapján azonban elmondható, hogy az UH vizsgálat nem károsítja sem a kutya, sem a magzat szöveteit. Az UH vizsgálat természetesen kutyák esetében egyáltalán nem kötelező, csupán ajánlott . A vizsgálat során megállapítható, hogy sok vagy kevés kiskutya van a kutyamama méhében valamint képet kap az állatorvos arról, hogy élnek-e a magzatok, hol helyezkednek el, nincs-e valamilyen rendellenességük.

EKG

Az EKG-vizsgálatnak a kisállat-kardiológiában jelentős a szerepe.

A különböző szívbetegségek pontos megállapításához, a megfelelő gyógyszeres kezelés meghatározásához elengedhetetlen a keringési szervek részletes vizsgálata, melyek alapja a részletes kórelőzmény és fizikális vizsgálat, az EKG és a szívultrahang.

x

Az adatai Védeleme számunkra fontosak!

2018. május 25-től kezdődően igazodunk az Európai Unió új Általános Adatvédelmi Előírásához (General Data Protection Regulation, GDPR). Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat, mely így bővebb tájékoztatást nyújt Önnek, hogy a kisallatkorhaz.hu , hogyan védi adataidat, és arról is, hogy hogyan élhetsz az adataidhoz fűződő jogaival. Kattints a lenti hivatkozásra a frissített Adatvédelmi szabályzat elolvasásához.

Adatkezelési tájékoztató

Szeretnénk megkérni Önt, amennyiben továbbra is szeretne tőlünk, a kisallatkorhaz.hu oldallal kapcsolatos akcióinkról,híreinkről,újdonságainkról, az Önnek készült személyes ajánlatainkról hírleveleket kapni, ezt írásban is erősítse meg az alábbi linken

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ Adatvédelmi beállítások
Segítse Ön is munkánkat!
Kedves Gazdik! Az értesítési rendszerünk pontosítása érdekében szeretnénk megkérni minden kedves ügyfelünket, hogy az e-mail címüket, és mobil telefonszámukat küldjék el nekünk! Honlapunkon ez gond nélkül megtehető és ha bármi más adat változás történik, az is kérelmezhető. Arra figyeljenek, hogy mindenképpen a mi rendszerünkben szereplő gazdi legyen feltüntetve a névnél, hogy be tudjuk egyértelműen azonosítani Önt.