Laparoszkópos ivartalanítás

Ismerje meg a legmodernebb műtéti technikát, amellyel a beavatkozás egy szinte észrevehetetlen történés a kutyák és macskák életében. “Míg a hagyományos ivartalanításnál a sebész kézzel veszi elő a petefészkeket, hogy aztán varrófonalak segítségével lekösse, majd kimetssze azt, a laparoszkópos megoldásnál mindez apró precíziós műszerekkel történik. A hagyományos megoldásnál a sebésznek akkora bemetszést ejt , amelyen át a keze befér a hasüregbe. Ezzel szemben a laparoszkópos seb több, mint tízszer kisebb, mindössze 0,5-1 cm – akkora, amekkorán a kiemelendő petefészek még épp átfér.”

A hagyományos műtétek után fellépő lehetséges kellemetlenségeknek (étvágytalanság, apátia, rossz közérzet, fájdalom, hányás, gallér okozta stressz) általában nyoma sincsen.
Ennek a műtéttechnikának az előnyeit nem csak ivartalanításnál használhatjuk ki! Egy beteg állatnál, ha elkerülhetetlen a mintavétel (például májból), akkor lényegesen jobbak a felépülés esélyei, ha a laparoszkópos megoldást választjuk, hisz rövidebb a beavatkozás, kisebb a műtéti seb, kisebb a trauma, gyorsabb a felépülés, kevesebb a komplikáció veszélye!

Ez a Nyugaton előszeretettel preferált technológia már Magyarországon is elérhető Kedvencének rendelőintézetünkben.

 

Ne felejtse: a kisebb seb kisebb fájdalommal jár és gyorsabb gyógyulást eredményez. Nincs szükség védőgallérra, az állatok egy műtét utáni ruhát kapnak. Nincs varratszedés se, hiszen a plasztikai sebészek által használt apró-, a bőr belsejében futó, felszívódó varratokat használunk. Ezzel az eljárással kevesebb a komplikáció, a műtéti szövődmény. A beavatkozásokat kisállatgyógyász klinikus szakállatorvosunk végzi, aki a laparoszkópos műtétekre specializálódva már több, mint 500 ilyen műtétet végzett.

 

 

 

Árak:

 

Kutya laparoszkópos ivartalanítása 5 kg alatt: 135 000 Ft.
Kutya laparoszkópos ivartalanítása 5 kg – 25 kg között: 120 000 Ft.
Kutya laparoszkópos ivartalanítása 25 kg felett: 127 000 Ft.
Macska laparoszkópos ivartalanítása: 75 000 Ft.

 

2023 szeptember hónaptól érvényes áraink:

 

Kutya laparoszkópos ivartalanítása 25 kg alatt: 145 000 Ft.
Kutya laparoszkópos ivartalanítása 25 kg – 40 kg között: 155 000 Ft.
Kutya laparoszkópos ivartalanítása 40 kg felett: 165 000 Ft.
Macska laparoszkópos ivartalanítása: 90 000 Ft.