UH-os fogkőeltávolítás

A kutyák és macskák leggyakoribb fogászati megbetegedése a fogkövesség. Jellemzője, hogy az állat szájszaga kifejezetten bűzös, a fogakon barna-fekete felrakódás látható, gyulladt az íny és a nyálkahártya, és fájdalom miatt rossz evővé, válogatóssá válik kedvencünk. Ha a fogkövet időnként nem távolíttatjuk el szakemberrel, akkor az ínygyulladáshoz, a fog kilazulásához és idővel kihullásához vezet, nem beszélve a következményes szívbillentyű bántalmakról és vesekárosodásról. Rendelőintézetben kutyák és macskák fogkőeltávolítását előzetes időpont egyeztetés után, egy modern ultrahangos depurátorral, vénás altatásban végezzük.

Fogászat

Fogászat- szájsebészet

macskák szájbetegségeinek szakellátása (forl-gingivostomatitis komplex) teljeskörű fogászati beavatkozások (gyökérkezelés, fogrekonstrukciók, sérülések, törések ellátása) szájüregi daganatok – traumák korszerű kezelése. A következő részben a fontosabb fogászati problémákat megpróbáljuk a teljesség igénye nélkül bemutatni.

Számfeletti fogak

Fiatal állatoknál esetenként a tejfog a fogváltás során nem hullik ki. Ezek a tejfogak károsítják a felnőtt élet folyamán fontos, maradó fogakat. Amennyiben a tejfogak a 7-10 hónapos kedvencének még megvannak, el kell őket távolítani.

Törött fog

Gyakori baleset a fogak törése. Ekkor a fogüreg a külvilág felé megnyílik, elfertőződik, vérzik, fájdalmas. A probléma megoldása a törött fog eltávolítása, vagy kezelése (gyökérkezelés, fogrekonstrukció).

A 4. premolaris fog gyulladás, következményes fogtályog

Gyakran előfordul, hogy 7 évesnél idősebb kutyákban a 4. premoláris fognak a 3 gyökere közül az egyik megfertőződik. Ez klinikai tünetekben úgy jelentkezik, hogy a szemgolyó alatti terület megduzzad, majd akár sipoly formájában fel is törhet. Ekkor, a fog eltávolításával kezelhető a probléma.

Szájsebészet

Balesetek utáni szájsebészeti ellátás, fog és gyökér eltávolítása, ínyplasztika, szájüregi daganatok műtéti megoldása.

Macskafogászat:

A macskák odontoklaszt sejtes fogfelszívódása (FORL) nagyon gyakori elváltozás. A betegséget (a fognyak állományának felszívódását) erős fájdalom és gyakran erős fogkövesség, lesoványodás kíséri. A betegség kezelése meghosszabbíthatja a macskák életét (fogkő eltávolítás, antibiotikum, megfelelő táplálás).

x

Az adatai Védeleme számunkra fontosak!

2018. május 25-től kezdődően igazodunk az Európai Unió új Általános Adatvédelmi Előírásához (General Data Protection Regulation, GDPR). Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat, mely így bővebb tájékoztatást nyújt Önnek, hogy a kisallatkorhaz.hu , hogyan védi adataidat, és arról is, hogy hogyan élhetsz az adataidhoz fűződő jogaival. Kattints a lenti hivatkozásra a frissített Adatvédelmi szabályzat elolvasásához.

Adatkezelési tájékoztató

Szeretnénk megkérni Önt, amennyiben továbbra is szeretne tőlünk, a kisallatkorhaz.hu oldallal kapcsolatos akcióinkról,híreinkről,újdonságainkról, az Önnek készült személyes ajánlatainkról hírleveleket kapni, ezt írásban is erősítse meg az alábbi linken

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ Adatvédelmi beállítások
Segítse Ön is munkánkat!
Kedves Gazdik! Az értesítési rendszerünk pontosítása érdekében szeretnénk megkérni minden kedves ügyfelünket, hogy az e-mail címüket, és mobil telefonszámukat küldjék el nekünk! Honlapunkon ez gond nélkül megtehető és ha bármi más adat változás történik, az is kérelmezhető. Arra figyeljenek, hogy mindenképpen a mi rendszerünkben szereplő gazdi legyen feltüntetve a névnél, hogy be tudjuk egyértelműen azonosítani Önt.