Mikrochip beültetés, állatútlevél kiállítás

Az Európai Unión belül kutyák, macskák és vadászgörények, csak érvényes állatútlevéllel utazhatnak. Ez nem az oltási könyv. Az útlevelet csak olyan állat esetében állíthatjuk ki, amelyik rendelkezik úgynevezett egyedi azonosítóval, ez a bőr alá ültetett, azonosító számot tartalmazó mikrochip. Vannak normál- és polipeptid-burkos, normál- és ?mini? méretű mikrochipek, áraik ennek megfelelően változhatnak. A chip ?beültetése? minimális fájdalommal jár, gyakorlatilag egy injekció beadásához hasonlít, négy-hónapos kortól kötelező.

Az útlevél kiállításához érvényes veszettség oltás igazolása (korábban egyedi azonosítóval ellátott állatok esetében az oltási könyv bemutatása) és a tulajdonos (illetve megbízottjának) jelenléte szükséges. Az útlevél kiállítását és az Interneten való regisztrációt azonnal vállaljuk.

A kiállított útlevél érvényessége azonos az állat veszettség elleni oltásának érvényességével. Meghosszabbítása minden veszettség elleni oltásnál szükséges, ezért kérjük, hogy az esedékes oltásokra a már meglevő útlevelet hozzák magukkal. A hosszabbítás díjmentes.

Egyes országokba való beutazásokhoz a fogadó országok egyéb követelményeket is támaszthatnak, természetesen ezeknek a problémáknak a megoldásában is segítünk.

Részletesebb tájékoztató a http://www.petpassport.hu oldalon található.