Mikrochip beültetés, állatútlevél kiállítás

Az Európai Unión belül kutyák, macskák és vadászgörények, csak érvényes állatútlevéllel utazhatnak. Ez nem az oltási könyv. Az útlevelet csak olyan állat esetében állíthatjuk ki, amelyik rendelkezik úgynevezett egyedi azonosítóval, ez a bőr alá ültetett, azonosító számot tartalmazó mikrochip. Vannak normál- és polipeptid-burkos, normál- és ?mini? méretű mikrochipek, áraik ennek megfelelően változhatnak. A chip ?beültetése? minimális fájdalommal jár, gyakorlatilag egy injekció beadásához hasonlít, négy-hónapos kortól kötelező.

Az útlevél kiállításához érvényes veszettség oltás igazolása (korábban egyedi azonosítóval ellátott állatok esetében az oltási könyv bemutatása) és a tulajdonos (illetve megbízottjának) jelenléte szükséges. Az útlevél kiállítását és az Interneten való regisztrációt azonnal vállaljuk.

A kiállított útlevél érvényessége azonos az állat veszettség elleni oltásának érvényességével. Meghosszabbítása minden veszettség elleni oltásnál szükséges, ezért kérjük, hogy az esedékes oltásokra a már meglevő útlevelet hozzák magukkal. A hosszabbítás díjmentes.

Egyes országokba való beutazásokhoz a fogadó országok egyéb követelményeket is támaszthatnak, természetesen ezeknek a problémáknak a megoldásában is segítünk.

Részletesebb tájékoztató a http://www.petpassport.hu oldalon található.

 

x

Az adatai Védeleme számunkra fontosak!

2018. május 25-től kezdődően igazodunk az Európai Unió új Általános Adatvédelmi Előírásához (General Data Protection Regulation, GDPR). Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat, mely így bővebb tájékoztatást nyújt Önnek, hogy a kisallatkorhaz.hu , hogyan védi adataidat, és arról is, hogy hogyan élhetsz az adataidhoz fűződő jogaival. Kattints a lenti hivatkozásra a frissített Adatvédelmi szabályzat elolvasásához.

Adatkezelési tájékoztató

Szeretnénk megkérni Önt, amennyiben továbbra is szeretne tőlünk, a kisallatkorhaz.hu oldallal kapcsolatos akcióinkról,híreinkről,újdonságainkról, az Önnek készült személyes ajánlatainkról hírleveleket kapni, ezt írásban is erősítse meg az alábbi linken

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ Adatvédelmi beállítások